开启左侧

陳鍵鋒加拿大機場被捕獲 網民嚇親:他怎麼胖成這樣了

624 12
現年45歲嘅陳鍵鋒(Sammul)當年憑身材高大及斯文靚仔造型,風靡萬千少女,更被封為「少女殺手」。陳鍵鋒喺2010年約滿離開TVB後曾轉戰內地市場及轉行做潛水教練,不過近年佢已經淡出娛樂圈,甚少公開露面及分享近況。最近有網民喺加拿大多倫多機場偶遇陳鍵鋒,不過佢嘅身型及面形明顯發脹咗唔少,變咗油膩大叔,青靚白淨形象不再。

最近有網民喺加拿大多倫多機場偶遇陳鍵鋒,並將相片上載到小紅書,相中嘅陳鍵鋒染上一頭金髮,著上黑色衫及灰色褲,自己一個人坐喺機場貴賓室,耷低頭玩緊電話,身型及面形明顯發脹咗唔少,似乎留意唔到有人影佢相。相片曝光後,唔少網民都留言話佢發福咗唔少,例如「陳鍵鋒............當年這麼帥」、「像個老頭」、「天啊,當初明明是最帥的那個」、「怎麼會這樣,也就40出頭的年齡啊」、「陳鍵鋒一個大帥哥怎麼變成這樣了」、「像陳鍵鋒,但希望不是他。以前衝上雲霄裏最喜歡他」、「唏噓不已 當年真的好靚仔」、「啊???他怎麼胖成這樣了!!!」、「我簡直不敢相信這是陳鍵鋒」、「油膩大叔」及「omg,佢變成咁樣」等等。
陳鍵鋒喺1996年參加全能DJ大募集成為新城電台DJ,1997年加入TVB成為旗下藝員,正式展開演藝生涯,並成為力捧上位小生之一,多年嚟佢都有唔少經典角色,例如《律政新人王》Vincent、《學警雄心》李柏翹及《少年四大名捕》追命等等。不過之後佢嘅工作量一直減少,而佢喺約滿TVB後北上發展,憑俊俏外表加上不俗嘅演技,獲得唔少演出機會,仲差唔多套套都係做男一,當中《美人心計》、《亂世佳人》及《封神英雄榜》令佢人氣急升,吸引咗唔少內地女粉絲。
2018年佢喺泰國做身體檢查時,意外發現個腦少咗條主要血管,之後佢返香港搵專科診斷,證實佢患咗一種冇辦法根治嘅遺傳病。當時佢受到好大打擊,仲曾有輕生念頭。佢喺得到家人嘅鼓勵下重新振作,暫時退居幕後並轉跑道低調做潛水教練,不過2021年因牽涉學員喺西貢學潛水溺斃,而令佢再次銷聲匿迹。早排,由佢及郭雪芙主演嘅網絡電影《新包青天之冰魄》喺內地上映,其實呢部電影喺2019年已經煞科,喺戲中陳鍵鋒飾演包拯,需要拋開偶像包袱,增肥20磅兼曬黑,不過唔少網民都話佢顏值大跌Watt。

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?粤知缘动漫社立即注册

x

举报 使用道具

评论 12

黑化成暗  钻石LV.1  发表于 2023-6-2 04:40:06 | 显示全部楼层
差太远啦,同以前比

举报 使用道具

李夢月  铂金LV.2  发表于 2023-6-2 08:38:44 | 显示全部楼层
冇計,人到中年,難免會咁

举报 使用道具

Hao246  铂金LV.2  发表于 2023-6-2 09:32:40 来自手机  | 显示全部楼层
变化太大啦。

举报 使用道具

咪鸠吵  黄金LV.2  发表于 2023-6-2 09:38:55 | 显示全部楼层
又未至于好似我咁肥,哈哈哈哈哈哈哈

举报 使用道具

00小狐00  铂金LV.1  发表于 2023-6-2 09:45:32 | 显示全部楼层
我以为他在加拿大被捕了,原来后面还有个获字

举报 使用道具

logiciel  黄金LV.2  发表于 2023-6-2 09:54:51 | 显示全部楼层
「陳鍵鋒」+「小紅書」=????

举报 使用道具

T192A  铂金LV.1  发表于 2023-6-2 10:13:39 | 显示全部楼层
发福了。哈哈

举报 使用道具

977902946  铂金LV.1  发表于 2023-6-2 10:40:56 来自手机  | 显示全部楼层
这标题,,我以为佢犯什么,被警察捉了。

举报 使用道具

roraroland  钻石LV.3  发表于 2023-6-3 11:47:57 来自手机  | 显示全部楼层
真系唔认得了

举报 使用道具