开启左侧

戀講嘢|港產AV女優第二人Alice自細遭家暴 選擇拍AV竟然關...

374 6

《晚吹- 戀講嘢》截圖

由ERROR成員193(郭嘉駿)、譚凱倫、鄭伊琪和郭奕芯主持嘅ViuTV節目《晚吹—戀講嘢》,喺噚晚(27日)請嚟港產AV女優第二人Alice Wong分享佢同前夫嘅悲慘故事及入行經過。

喺節目初段,Alice被問到與前夫嘅相識經過,佢就指當時只有17歲嘅佢同年約30歲嘅前夫喺酒吧邂逅,之後大家交換聯絡方式,再約出嚟食飯。而佢自細仰慕年紀比佢大嘅男人,所以佢哋好快就一齊咗。當時男方有經濟能力照顧佢,當男方知道佢屋企出現問題,又唔想Alice半工讀咁辛苦,所以願意每月大概俾4千至5千蚊資助其生活。

而Alice亦自爆自細遭家暴,爸爸會因為其成績、衣著、夫妻拗撬及情緒激動時打佢,甚至試過叉頸及拎菜刀,搞到佢依家都有陰影,會唔想返屋企。男方當時亦有承諾Alice話將來會帶佢離開呢個屋企,不過佢哋拍拖一至兩個月就意外懷孕,婚後男方露出真本性,並沒兌現之前承諾帶Alice離開屋企,反而係佢自己搬入Alice屋企。另外,Alice亦發現男方喺佢懷孕期間有召妓,而男方亦自爆因解決生理需要而去召妓。

喺生完BB後,男方直指Alice個樣老咗好多及身材走樣,甚至諸多挑剔,唔想同佢發生性行為。之後所發生嘅性行為都係Alice挑逗佢,男方就好似交功課咁草草了事。而Alice亦出於好勝心,為男方努力減肥,務求變回生仔前嘅身形。

被問到二人幾時再有拗撬時,Alice就話有一日前夫公司開始減人工,男方就叫Alice出去打工,不過Alice因工作關係改電話密碼,及被男方誤會Alice同老闆有路,結果二人發生爭執,男方一走了之。雖然男方有提出離婚,但又唔想俾贍養費,所以提出多個理由拖住。成為單親媽媽後,Alice試過銀行戶口係零,之後為咗養活小朋友,佢就開始不停工作,更試過做足20小時。

被問到有咩轉捩點令佢選擇去拍AV,Alice就話當時佢儲到一筆錢,打算休息一至兩個月,期間佢就前往台灣見攝影師偶像兼搵佢拍咗一輯寫真。而偶像除咗係攝影師亦係一名AV導演,當時就問佢有冇興趣拍AV,之後就安排Alice拍AV。至於點解Alice會拍AV,佢就話佢鍾意做呢樣嘢、賺到錢及希望得到別人嘅認可,因為前夫嫌棄佢嘅身形及外貌,同時亦想趁呢個機會俾減肥成果俾前夫睇。現時BB由Alice媽媽照顧,不過佢最想嘅就係搵多啲錢,盡快搬離屋企。

被問到將來嘅發展,Alice就話雖然佢好鍾意呢樣嘢,不過都要轉型,去到25歲如果有人工更高嘅工作,佢就會全面退出AV界。

《晚吹- 戀講嘢》截圖

《晚吹- 戀講嘢》截圖

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?粤知缘动漫社立即注册

x

举报 使用道具

评论 6

龙门客栈  铂金LV.1  发表于 2023-7-20 10:50:45 | 显示全部楼层
原来有这样的过去。

举报 使用道具

黑化成暗  钻石LV.1  发表于 2023-7-20 12:17:34 | 显示全部楼层
原来有一个咁样的节目

举报 使用道具

fai8022  黄金LV.1  发表于 2023-7-20 12:42:19 | 显示全部楼层
唉, 何苦來由....

举报 使用道具

yzydmja  钻石LV.1  发表于 2023-7-20 14:09:55 | 显示全部楼层
原來她是第二個

举报 使用道具

kjtifl  钻石LV.1  发表于 2023-7-20 20:20:30 | 显示全部楼层
香港越黎越多人入行

举报 使用道具

悲伤之风  黄金LV.2  发表于 2023-7-23 09:50:58 | 显示全部楼层
有第一个第二个,就有……

举报 使用道具