开启左侧

41歲「御用丫鬟」陳思齊出席好友婚宴童顏依然

809 15
有「御用丫鬟」之稱嘅陳思齊(原名:陳凱怡)離開TVB多年,轉行做音樂治療及香薰按摩師,久未露面嘅佢近日出席落選港姐好友梁麗瑩(Davily)嘅婚宴,雖然已經踏入41 歲,但依然保養得宜。

陳思齊喺社交網站上載梁麗瑩婚宴嘅相片,並留言話:「感謝妳的邀請,有幸見證妳既幸福時刻,又可以借個機會見見啲舊朋友,愛你喲~睇下我滿載而歸,就知一對新人花左幾多心思,同大家感情有幾好,姊妹的愛有多狠,嚮全名出去搶花球。我唔尷尬。我唔尷尬。我唔尷尬。有些事與我無緣,你們就別替我急喇!其他合照去晒邊呀!」當日佢穿藍白色連身裙、戴上圓框眼鏡出席婚宴,睇落依然童顏,保養得宜!
陳思齊喺2000年參加香港小姐競選,當時被傳媒睇高一線,更被封為「翻版朱玲玲」,可惜佢最後因為「朱玲玲係邊個?」一句令佢大熱倒灶。陳思齊加入TVB後,拍攝電過唔少電視劇集,例如《皆大歡喜》、《公主嫁到》、《律政新人王》及《巨輪》等等,可惜拍咗13年都星運平平,由於佢弱質纖纖,又有俾人一種楚楚可憐嘅感覺,所以佢大多數都係做丫鬟角色,因此有「御用丫鬟」之稱。去到2013年,佢轉投香港電視曾參演劇集《大眾情性》,之後香港電視不獲發牌,最終選擇退出娛樂圈轉行做香薰按摩生意。去到上年,佢驚喜出山拍攝ViuTV劇集《冥冥之中》飾演人口控制公司職員,雖然戲份唔算多,不過仍然被網民一眼認出。
陳思齊多年嚟喺演藝事業上未算突出,不過喺2013年曾傳出佢整容,令佢備受關注。當年指佢整容失敗,原來佢係擔任美容院代言人,打咗兩針透明質酸針,搞到面容變膠及鼻子變形,完全無晒當年脫俗嘅氣質,好彩透明質酸會被皮膚吸收及分解,而家個樣先可以變返正常。

举报 使用道具

评论 15

小白菜粉  钻石LV.1  发表于 2023-9-25 19:26:32 来自手机  | 显示全部楼层
好熟悉的陌生人

举报 使用道具

小白菜粉  钻石LV.1  发表于 2023-9-25 19:26:58 来自手机  | 显示全部楼层
好似有∏部看过印象

举报 使用道具

黑化成暗  钻石LV.1  发表于 2023-9-25 21:21:56 | 显示全部楼层
有D印象,似文颂娴

举报 使用道具

ahyung  铂金LV.1  发表于 2023-9-26 00:39:11 | 显示全部楼层
好多藝人都唔會留响演藝事業終老,答錯朱玲玲條問題、轉做美容、人生大事......都係隨緣~~ 加油了~~

举报 使用道具

noonehas  钻石LV.1  发表于 2023-9-26 01:19:12 | 显示全部楼层
一線路人甲。

举报 使用道具

李夢月  铂金LV.2  发表于 2023-9-26 06:50:22 | 显示全部楼层
唔識佢 不過睇佢其中一張相 覺得表情好做作

举报 使用道具

梁汉汶  铂金LV.1  发表于 2023-9-26 10:10:24 | 显示全部楼层
唔識佢~一線路人甲

举报 使用道具

Lady猫屎  铂金LV.1  发表于 2023-9-26 10:25:36 | 显示全部楼层
估唔到已经41喇

举报 使用道具

deooihc  铂金LV.2  发表于 2023-9-26 11:21:46 | 显示全部楼层
看过这个演员 但是不知道名字

举报 使用道具