开启左侧

陶大宇買金撈氹自己開心 爆師奶殺手先係圈中 「撈王」

751 15

陶大宇表示買撈只是個人喜好。(陳順禎 攝)

香港地戴金撈可算是一種身分象徵。有「師奶殺手」之稱的陶大宇今日(03/8)出席香港小姐和品牌宣傳活動時,戴了一隻俗稱「金撈」的名貴手錶。他接受《香港01》訪問,被問道手上的名錶時,他直言:「呢啲奢侈品嚟啫,買咗好耐啦,一直都冇乜機會戴,純粹係個人喜好,(買嚟)氹吓自己開心。

他表示,名錶是獎勵自己多年辛苦工作的成果。他說:「好似有人鍾意買衫,有人買車。其實疫情前好幾年買咗,只不過擺埋冇戴,自己買返嚟都唔超過10次。咁買返嚟,得閒都要摸吓佢嘅。」多少錢入貨?他表示很少留意價格。他說:「好少check,不過錶都有保值嘅,唔同玩車,新車落地就冇咗20%,我覺得玩錶幾好呀,又保值。」

陶大宇手上戴的是勞力士潛航者型 SUBMARINER 126618LN-0002金黑版,現價30萬左右。(陳順禎 攝)

陶大宇爆吳啟華先係「撈王」。(網上圖片)

家中有多少收藏?他坦言只有幾隻,不過話題一轉,他就大爆吳啟華才是圈內的「撈王」。他說:「我又冇啟華哥咁多嘅,聽聞佢有超過80隻。啟華哥好勁㗎!我喺佢心目中只係皮毛,攞個報名紙做會員。佢嗰啲卡號係01咁樣㗎,哈哈哈,有時我都要向佢請教。佢仲成日post上Instagram,話自己入咗咩貨。有時我同佢一齊喺內地做嘢,我撞過佢好多次,但係佢次次都係戴唔同款嘅錶。我真係得幾隻,唔夠佢多,細路仔泥,排到去街尾。」

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?粤知缘动漫社立即注册

x

举报 使用道具

评论 15

00小狐00  铂金LV.1  发表于 2023-8-4 09:36:12 | 显示全部楼层
攒星点,下片片

举报 使用道具

wc20051036  铂金LV.2  发表于 2023-8-4 09:39:23 | 显示全部楼层
睇嚟佢又撈得幾掂

举报 使用道具

logiciel  黄金LV.2  发表于 2023-8-4 10:54:47 | 显示全部楼层
呢個柒頭!!!!!!!!!!!!!

举报 使用道具

黑化成暗  钻石LV.1  发表于 2023-8-4 11:41:14 | 显示全部楼层
陶大宇倒转地球

举报 使用道具

載志偉  铂金LV.2  发表于 2023-8-4 11:58:22 | 显示全部楼层
北上真是好好賺

举报 使用道具

892902683  禁止访问  发表于 2023-8-4 12:07:53 | 显示全部楼层

举报 使用道具

cowcow123  铂金LV.1  发表于 2023-8-4 12:59:52 | 显示全部楼层
当年葛师奶杀手

举报 使用道具

yzydmja  钻石LV.1  发表于 2023-8-4 13:06:15 | 显示全部楼层
又要反轉地球

举报 使用道具

silverknight  黄金LV.1  发表于 2023-8-4 14:50:54 | 显示全部楼层
唱倒轉地球的人

举报 使用道具